A Nottingham Egyetem kutatói szerint a cordyceps sinensis gyógygomba (kínai hernyógomba) hatékony kiegészítő kezelést nyújthat rákos betegeknek. A Kínában különleges népszerűségnek örvendő gomba képes lehet gátolni a rákos daganatok növekedését, a ráksejtek osztódását és átterjedését a szervezet más részeibe.

Forrás: NaturalNews.com

A cordyceps gyógygomba kivonat dózistól függően közvetlen hatással lehet a sejtek fehérjéinek „gyártására” az mRNS molekulákra gyakorolt hatása révén. Nagyobb dózisban gátolja a fehérjék kialakulását, ezáltal a ráksejtek nem tudnak megfelelően funkcionálni és életben maradni.

A tradicionális kínai medicina fellehető forrásaiban már 2000 évvel ezelőtt szerepel a Cordyceps gomba.cordysin.jpg

Jelenleg több kutatás is párhuzamosan folyik, melyek arra keresik a választ, hogy a cordyceps gyógygomba mely alkotórészeinek köszönhetők gyógyító tulajdonságai. Ez idáig erre a kérdésre nem sikerült egyértelmű választ adni, sőt, a korábbi izolációs próbálkozások kudarcba fulladtak. Már az 50-es években megpróbáltak gyógyszert készíteni a cordyceps gomba egyik molekulájából (ez volt a cordycepin), de a kivont és módosított hatóanyag önmagában nem bizonyult hatásosnak.

Ennek oka valószínűleg az lehet, hogy a cordyceps gyógygombában is több száz vagy akár több ezer aktív, értékes molekula lehet, melyek együttesen, szinergiában fejtenek ki megfelelő hatást.

Kapcsolódó étrend-kiegészítők:

- Ganoderma gyógygomba (reishi, pecsétviaszgomba)
- Cordyceps gyógygomba (kínai hernyógomba)
- Maitake gyógygomba (bokrosgomba, grifola frondosa)
- Shiitake gyógygomba

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!